× Anasayfa Hakkımızda Kategoriler Premium Üyelik İletişim
Basında Biz Medya Kiti Ekibimiz Blog
BLOG

Kayıp İlanı Nasıl Verilir, İlan Vermek Neden Önemlidir?


Kayıp ilanı, sahip olduğunuz bir eşya, araç ve canlı hayvan benzeri şeylerin kaybedilmesi durumunda gazete, sosyal medya, dergi veya sokaklarda yayınlanan ilanları ifade eden bir kavramdır. Kayıp ilanlarının özel anlamda sahip olduğu diğer bir anlam ise özellikle gazetelerin seri sayfalarının en son kısmında yer alan ve yasa gereği zorunlu tutulan kimlik ve evrakların kayıp olması durumunda verilen ilanları kapsamaktadır.
 

Kayıp İlanı Nasıl Verilir, İlan Vermek Neden Önemlidir?

Kayıp ilanı elbette yasal zorunluluğun olduğu durumlarda da sıklıkla yayınlanmaktadır. Günümüzde kayıp ilanları büyük oranda sosyal medya, sokak ilanları ve kayıp ilanı veren sitelerde yayınlanan duyurulardan oluşmaktadır. Bu duyuruların içeriği ise genel olarak kayıp evcil hayvan ve kayıp araç ilanlarından oluşmaktadır. Eğer bir kayıp ilanı yayınlamanız gerekiyorsa, ilanı yayınlamadan önce dikkat etmeniz gereken birkaç husus olduğunu önemle belirtmeliyiz. Dikkat etmeniz gereken hususlar, yayınlamak istediğiniz ilanının içeriğine göre değişiklik gösterebilir fakat yine de birtakım detaylar ilanlar arasında benzerlik gösterebilir.
 

Kayıp evcil hayvan ilanı nasıl hazırlanır?

Eğer yayınlamak istediğiniz ilan bir evcil hayvanı kapsıyorsa, dikkat etmeniz gereken birtakım detaylar mevcut. Söz konusu evcil hayvan olduğu için ilanda mutlaka bir görsel yer almalıdır. İlanda tercih edilecek görsel mümkünse hayvanın baş kısmını ve varsa belirleyici bölgesini açık bir şekilde göstermelidir. İlanda birden fazla fotoğraf kullanmanız, detayları arttıracak bir durum olduğundan dolayı, kaybın daha hızlı bulunmasını sağlayabilir.

Detaylı bir fotoğrafa ek olarak hayvanınızın nerede kaybolduğu ve varsa en son nerede görüldüğü gibi bilgiler eklenmelidir. Eğer hayvanınız kendi ismiyle seslenince bir tepki veriyorsa bu detay da ilanda mutlaka yer almalıdır. Son olarak ilanda sizin ve varsa ikinci bir kişinin iletişim bilgileri yer almalıdır. Örnek bir kayıp kedi ilanı görmek istiyorsanız Gören Duyan isimli sitemizin “Kayıp kedi ilanları” sayfasını inceleyebilirsiniz. Sitemizde yer alan “Scotish Fold Kayıp Kedi” ilanında da görebileceğiniz gibi, ilgili ilanda kedinin detaylı bir fotoğrafı yer almaktadır. İlanın açıklama kısmında da kedinin en son görülüğü yer ve görüldüğü tarih/saat gibi bilgiler de yer almaktadır. Ayrıca kedinin adını duyduğunda tepki verdiği bilgisine ek olarak kedinin kendi türlerine kıyasla daha kilolu olduğu bilgisi de eklenerek, diğer kedilerden ayrılan kısımları belirtilmiştir.

Gören Duyan isimli sitemizin yapısında yer alan diğer bölümlerde ise “konum, isim, cinsi, tüy rengi, tasması var mı?” gibi detaylı sorulara ek olarak evcil hayvanın en son görüldüğü konumu da eklemeniz mümkündür. Ayrıca yayımlamış olduğunuz ilanın detaylarının yer aldığı “ücretsiz kayıp ilanı afişi” hizmeti de Gören Duyan sitemizde sizlere sunulmaktadır.
Eğer ilanı belirttiğimiz şekilde, detaylı olarak hazırladıysanız sırada bu ilanı yayınlamanız gereken mecralar kaldı. Öncelikli olarak bulunduğunuz adreste basılı ilan yayınlamayı deneyebilirsiniz. Basılı ilanı takiben yerel sosyal medya gruplarını araştırabilirsiniz. Son olarak da yereli de aşarak, ulusal olarak yayın hizmeti veren kayıp ilanı sitelerini tercih edebilirsiniz. Kayıp ilanı siteleri arasında Türkiye’nin en popüler sitelerinden olan Gören Duyan, kayıp evcil hayvanlarınız ve vasıtalarınız için oldukça detaylı bir ilan yayınlama hizmeti sunmaktadır. Oldukça geniş kitleye, hızlı bir şekilde ilanlarınızı ileten Gören Duyan, bu hizmetini tamamen ücretsiz olarak yapmaktadır. Gören Duyan sitemizde yer alan özelliklerden birisi de ilanlara ödül ekleme özelliğidir. İlanlarınıza ekleyebileceğiniz ödül sayesinde, ilanın başarılı bir şekilde sonuçlanma oranı artacaktır.

Çalıntı motosiklet, araba, diğer vasıta ve eşya ilanları nasıl hazırlanır?

Eğer kayıp ilanı vermek istediğiniz şey bir vasıta, eşya ve benzeri bir şeyi kapsıyorsa yine bu konuda dikkat etmeniz gereken birtakım detaylar mevcut. Gören Duyan, kayıp motosiklet ilanları ve kayıp araba ilanları sayfalarını kullanarak, hızlı ve detaylı bir şekilde ilanlarınızı, belirttiğimiz şablona uygun olarak hazırlamanız mümkündür.

Çalıntı motosiklet ya da araba ilanı hazırlarken, öncelikle aracınıza ilişkin detaylı ve mümkünse çok sayıda fotoğraf mutlaka ilanda yer almalı. Eğer aracınızın belirgin bir özelliği ya da görsel farklılığı varsa bunu açıklamada yazılı olarak belirtmeniz ve görsel ile anlatmanız daha yararlı olacaktır. İlan açıklamasına aracınızın rengini belirtmeniz yine bu konuda önemli bir detaydır. Aracınızın plakasını açık bir şekilde yazmanız da önemlidir. Aracınızın plakası üzerinden, kişisel bilgilerinize ulaşmak kolay bir şekilde mümkün olmadığı için kişisel verileriniz de koruma altında kalmaya devam edecektir.

Göre Duyan sitemizde diğer tüm ilanlarda olduğu gibi kayıp motosiklet ve çalıntı araba ilanları sayfalarında da aracınızın en son görüldüğü konumu, aracınızın rengini, aracınızın plakasını ve aracınızın en son görüldüğü konumu haritada işaretleme şansınız bulunmaktadır. Aracınızın detaylı bilgilerini eklemek, ilanın olumlu sonuçlanmasını arttırabileceği gibi Gören Duyan sitesi üzerinden hızlı iletişim seçeneğinin olması ve ilanlara ödül ekleme seçeneği yine ilanın olumlu sonuçlanmasını sağlayacak bir özelliktir.

Kayıp ilanı vermek neden önemlidir?

Kayıp ilanı vermek sanıldığının aksine oldukça önemli ve geri dönüşü yüksek bir durumdur. Eğer yayınladığınız ilan resmi bir evrak veya hükmü olan bir belgeyi içeriyorsa, kayıp ilanı yayınlandıktan sonra belgeniz bu hükmünü yitirecektir. Ayrıca ilan yayınlandıktan sonra, ilgili belge ile yaşanabilecek olumsuzluklara karşı kendinizi koruma altına almış olursunuz.

Kayıp ilanının içeriği bir evcil hayvanı ya da bir vasıtayı kapsıyorsa yine bu ilanının yaratacağı avantajlar oldukça fazladır. Örneğin kayıp bir vasıta ilanını gerekli detaylı bilgileri içeriyorsa, ileride bu durum varsa hırsızın olanaklarını kısıtlayacaktır. İlanı gören bir kişinin kolluk kuvvetlerine haber verebileceği gibi, ilgili benzin istasyonları, araç tamircileri de bu durumdan haberdar olabilir. Ayrıca araçla yapılabilecek yasadışı her türlü faaliyetten de sizleri korumuş olacaktır.

Kayıp ilanı içeriği evcil hayvan olması durumunda özellikle yerelde yer alan insanlar, evcil hayvanınıza benzer bir canlı gördüğünde size haber verebilecektir. Ayrıca olası bir hayvan ticareti durumunda da satıcı şahsın aleyhine işleyecektir. Bu tür ilanlar, özellikle veteriner hekimlere götürülen hayvanlar üzerinde işe yaramaktadır. Bunun en önemli nedeni de evcil hayvanların, sokak şartlarında yeterince sağlıklı yaşayamaması ve bu durumun çevredeki insanlar tarafından da kolaylıkla fark edilebilmesidir. Bu tür durumlarda yerelde bulunan bir veteriner, bu tür olaylarla ilgileniyorsa genelde ilk başvuracağı yer kayıp ilanları olmaktadır.

Kayıp ilanı verirken dikkat etmeniz gereken detaylı bilgileri ve bir kayıp ilanının neden yayınlanması gerektiğiyle ilgili önemli bilgileri sizlere aktardık. Eğer yayınlamanız gereken bir kayıp ilanı varsa bu ilanınızı yayınlamak için sosyal medya ve medyada sıklıkla isminden söz ettiren Gören Duyan isimli sitemizi kullanmayı tercih edebilirsiniz. Gören Duyan aracılığıyla binlerce kişiye ilanlarınızı tamamen ücretsiz ve hızlı bir şekilde yayınlamanız mümkündür.



Etiketler: Kayıp ilanı, kayıp ilanı nasıl verilir, kayıp ilanı vermek, kayıp ilanı göndermek, kayıp ilanı verme adımları