× Anasayfa Hakkımızda Kategoriler Premium Üyelik İletişim
Basında Biz Medya Kiti Ekibimiz Blog
BLOG

Kedi Maması Nasıl Değiştirilir?


Kedilerin sindirim sistemleri sandığımızdan da hassas yapıdadır. Bu nedenle kedinizin beslenme programını düzenlerken, kedinizin sağlık durumunu iyi düşünmelisiniz. Ayrıca bu beslenme programına düzgün bir şekilde uymalı ve mümkünse mama değişimini sık sık yapmamalısınız. Eğer mama değişimi yapmanız gereken durumlar varsa, mama değişimine başlamadan önce dikkatli davranmalısınız.

Kedi Maması Nasıl Değiştirilir?

Kediler nasıl beslenmelidir?

Kedilerin beslenme ihtiyacı, fiziksel yapılarına ve yaşlarına göre değişmektedir. Bir yavru kedi protein bakımından zengin gıdalar ile beslenerek, kas yapısının geliştirilmesi gerekirken yetişkin bir kedinin ise bu kadar fazla proteine ihtiyacı yoktur. Hatta yetişkin bir kedinin alacağı fazla protein, kedinin iç organlarında hasarlar meydana gelebilir (özellikle karaciğerleri ve böbrekleri zarar görebilir).

Kedinizin bu tür ihtiyaçları aslında mama üreticisi olan firmalar tarafından hali hazırda düşünülerek, ürünlerine yansıtılmıştır. Bu nedenle piyasada farklı aroma ve şekildeki mamalara ek olarak farklı yaş gruplarına hitap eden mamalar da yer almaktadır. Yavru kediniz için bir mama almayı düşünüyorsanız bu konudaki tercihiniz mutlaka yavru kediler için hazırlanmış özel mamalar olmalıdır.

Kedilerin beslenmesinde dikkat edilmesi gereken alerjen durumlar nelerdir?

Kedilerin besin maddelerine karşı yaşadığı alerjen sorunlar aslında tahmin ettiğimizden de çok olabilir. Kedilerin aslında doğasına pek de uygun olmayan bu gıdalar, bazı kedi dostlarımızda sorunlar yaratabilmektedir. Örneğin kediniz yeni mamasınadn sonra sindirim sorunları, solunum sorunları, deri sorunları yaşıyorsa büyük oranda bir gıda alerjisi sorunu yaşıyor demektir.

Bu konuda dikkat etmeniz gereken şey, kedinizi iyi gözlemlemenizdir. Çünkü gıdaya karşı alerji oluşması durumu yalnızca yeni gıdalarda gözlenmemektedir. Kedinizin yıllarca kullandığı gıda, birtakım farklı sebeplerden dolayı kedinizde alerji yaratmış olabilir ve bu da kedinizin sağlığını olumsuz etkilemiş olabilir.

Olası bir gıda alerjisi durumunda durumu ciddiye almalı ve bir veteriner hekim ile görüşmeniz gerekmektedir. Veteriner hekim mevcut mamada yer alan et ürünlerini analiz ederek farklı türden bir et içeren ürün önerecektir. Kedinize evde mama yapmak istiyorsanız, evde kedi maması nasıl yapılır başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Kedilerde mama nasıl değiştirilir?

Kedinizin mamasını değiştirmeniz gerekiyorsa öncelikle bunu zorlu sayılacak bir süreç olduğunu belirtmemiz gerekiyor. Kediler, mevcut beslenme düzenini ve gıdalarını değiştirdikten sonra birtakım problemlerle karşılaşabilirler. Kedilerin mamalarına fazlasıyla bağlı olması nedeniyle kediniz yeni mamayı yemeyi reddebilir. Eğer yeni bir mamaya geçiş yapmanız gerekiyorsa, mamaları karıştırarak vermeniz tavsiye edilmektedir.

  1. Kediniz yeni mamaya alışana kadar eski mama ile karıştırarak vermelisiniz.
  2. Zamanla yeni mamanın karışımdaki oranını arttırmanız gerekmektedir.
  3. Bu süreci yaklaşık olarak yedi güne yayabilirsiniz.
  4. Eğer kediniz yeni mama ile ilgili bir sorun yaşarsa bunu veteriner hekiminize iletin.
  5. Kediniz yeni mamaya geçiş yaparken mümkünse 4-6 hafta arası farklı herhangi bir mama veya gıda maddesini kedinize vermeyin.

Kedi maması değiştirilirken hangi mama oranları takip edilmelidir?

Kediniz yeni mama düzenine geçerken elbette birtakım sorunlar yaşayacaktır ve bu sorunlara ek olarak sağlık sorunları da gözlemlenebilir hale gelecektir. Bu nedenle aşağıda yer alan mama değişim oranlarını takip ederseniz, süreci daha sağlıklı yönetebilirsiniz.

  • 1.Gün:% 75 eski yiyecek,% 25 yeni yiyecek
  • 2.Gün:% 70 eski yiyecek,% 30 yeni yiyecek
  • 3.Gün:% 60 eski yiyecek,% 40 yeni yiyecek
  • 4.Gün:% 50 eski yiyecek,% 50 yeni yiyecek
  • 5.Gün:% 40 eski yiyecek,% 60 yeni yiyecek
  • 6.Gün:% 25 eski yiyecek,% 75 yeni yiyecek
  • 7.Gün:% 100 yeni yiyecek


Etiketler: Kedi maması