× Anasayfa Hakkımızda Kategoriler Premium Üyelik İletişim
Basında Biz Medya Kiti Ekibimiz Blog
BLOG

Kedim Kayboldu! Kaybolan Kedi Nasıl Bulunur?


Kayıp kedi nasıl bulunur sorusu, yaramaz patilerin zaman zaman evden kaçması ya da saklanması sonucunda her sahip tarafından merakla sorulur. Peki, kayıp kedi nasıl aranmalı?

Kedim Kayboldu! Kaybolan Kedi Nasıl Bulunur?

İnsanların en yakın dostlarından olan kediler bazıları için vazgeçilmezdir. Hemen herkes kedileri çok sever ama kimisi onlarsız yaşayamaz. Evinde en az bir kedi besleyen herkesin az veya çok kedi kaybetme korkusu vardır. Üstelik bu endişede de haksız sayılmazlar. Çünkü bu sevimli küçük dostlarımızın yanlışlıkla evden ayrılıp geri dönememeleri durumunun yaşanması pek olası. Hiçbirimiz bu talihsiz olayı yaşamak istemesek de eğer başımıza gelirse veya çoktan geldiyse bilmemiz gereken bazı şeyler vardır. Biz de kedisini kaybedenler veya bir gün kaybedebilirim endişesinde olanlar için yapılması gerekenleri sıraladık.

Gören Duyan'a ilan gönder

Kayıp ilanı verin!

İnternet sitemiz üzerinden hemen ilgili formu doldurabilir, kendinizin özelliklerini belirterek gören kişilerin direkt olarak size ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Binlerce pati sever kullanıcının bulunduğu platformda kullanıcılar tek yürek olarak kedinizi bulabilmeniz için çabalayacaktır.

Ücretsiz bir şekilde oluşturacağınız kayıp ilanı, diğer kullanıcılar tarafından görüleceği gibi siteye giriş yapan ziyaretçiler tarafından da erişilebilir olacaktır. Tüm bunlara ek olarak oluşturduğunuz kayıp ilan afişini a4 boyutunda çıkartabilir, çevrenize de dağıtabilirsiniz. Kaybolan kediniz için vakit kaybetmeden yalnızca birkaç dakika içerisinde kayıp kedi ilanı oluşturabilirsiniz. Kayıp ilanı oluşturduktan sonra yapmanız gerekenleri ise sizler için sıraladık.

Gören Duyan'a ilan gönder

Gerçekten Kaybolduğundan Emin Olun

Eğer kedinizi göremediyseniz hemen kaybolduğunu zannedip sokağa çıkmayın ve önce evde saklanabileceği her köşeyi araştırın. Dolapların içi, sık kullanılmayan odalar, çatı, bahçe, garaj ve hatta çamaşır makineleri dahi saklanmaları için olası konumlar. Umarız buralarda bulursunuz ama eğer bulamadıysanız endişe etmeyin, kayıp kedinizi bulmak için sıradaki adıma geçiyoruz.

Aramaya Çıkarken Yanınıza Almanız Gerekenler

Telaşla evden çıkıp eliniz boş şekilde aramanız fayda etmez, bu sebeple kedinizin oynamayı en çok sevdiği eşyayı mutlaka yanınıza alın. Oyuncak faresi, ısırmayı sevdiği topu veya bir türlü bırakmadığı bir ip yumağı olabilir. Evden çıkar çıkmaz çok uzaklaşmayın ve önce en yakın çevrelere göz atın. Bunu yaparken dar bölgelere, ara yerlere ve tenha noktalara mutlaka göz atın. Çünkü kediniz korkup saklanmış veya oynarken bir yere sıkışmış olabilir.

Etrafı dolaşırken yavaş adımlar atın ve sessiz olup çevreye kulak verin. Çünkü her an kedinizin miyavlamasını duyabilir ve onu bulabilirsiniz. Bir de kedinizin en güncel halinin fotoğrafını çıkarıp yanınıza alırsanız yoldan geçen insanlara göstererek ona rastlayıp rastlamadıklarını sorabilirsiniz.

Gören Duyan'a ilan gönder

Kayıp Kedi Nasıl Bulunur Sorusunu Danışmaktan ve Yardım Almaktan Çekinmeyin

Kedinizin hayatınızdaki yeri muhakkak çok önemli ve o en nihayetinde bir canlı. Unutmayın ki bir ev kedisi olduğu için sokakta yaşamaya adapte olması çok zor, ondan asla vazgeçmeyin ve elinizden geleni yaptığınızdan emin olun. Arkadaş çevrenizden, aile üyelerinizden ve hatta varsa komşularınızdan yardım isteyebilirsiniz. Böylelikle tek başınıza ararken harcayacağınız çabadan çok daha fazlasını sarf etmiş olursunuz. Böylelikle bulma ihtimaliniz de artar. Dışarı çıkarken bir veya daha fazla kişi size eşlik edebilir ancak en az bir kişi de evde kalıp kedi gelirse diye hazırda bulunmalı. Çünkü kapınız kapalı olursa ve evde kimseyi bulamazsa kedi tekrar kaçıp kaybolabilir.

İlk Gün Bulamazsanız Ne Olur?

Hemen ümitsizliğe kapılmayın, kediniz bir yerlerde sizi bekliyor olabilir. İlk çıkışınızda bulamazsanız gece tekrar çıkmanız işinize yarayabilir. Çünkü geceleri sokaklar boş, arabalar da az olacağından bulma ihtimaliniz artar. Üstelik sessizlik olacağı için kedinizi duyabilmeniz de kolaylaşır.

Kayıp Afişi Hazırlayın


İlk fırsatta Gören Duyan'a kayıp kedi ilanı gönderip, Gören Duyan'ın ücretsiz hizmeti olan A4 boyutunda afişinizi teslim alıp çok sayıda bastırın. Evinizin çevresine ve kedinizin gitmiş olabileceğinden şüphelendiğiniz bölgelere bu ilanları yapıştırın veya dağıtın. İlanların daha etkili olabilmesi için en çok başvurulan yöntemlerden bir tanesi de ödüldür. Kediyi bulana ödül vaat ederseniz insanlar daha dikkatli şekilde çevrelerine bakar ve kedinizi bulduklarında hemen size ulaştırabilirler. Ancak ilanda telefon numaranızın ve doğru yazdığından emin olun. İlanın olmazsa olmazı ise küçük dostunuzun en son halinin fotoğrafı. Bu sayede insanlar onu daha rahat tanırlar ve olası yanlış ihbarlardan da kurtulmuş olursunuz.

Kapınızın Önüne Yiyecek Bırakın

Eğer kediniz evi hatırlayıp geldiyse ancak siz ona henüz ulaşamadıysanız bu adım çok işinize yarar. Çünkü sokakta beslenmeyi bilmeyen kediniz aç kalmamış olur ve evinizin çevresinden de uzaklaşmaz. Üstelik bunun çok geçerli bir diğer sebebi ise kedinin kokuyu alıp eve doğru gelebilmesini sağlamak. Kedinizi düzenli olarak beslediğiniz bir mama markası veya türü muhakkak vardır. Düzenli olarak bu mamayı ve bir kap suyu yaşadığınız evin girişine veya kapı önüne koymayı ihmal etmeyin.

Son olarak, umarız sevgili küçük dostunuz kedinizi bir an önce bulursunuz!

Gören Duyan'a ilan gönder



Etiketler: Kayıp kedi, kayıp kedi nasıl bulunur, kaybolan kedi, kedim kayboldu ne yapmalıyım?