× Anasayfa Hakkımızda Kategoriler Premium Üyelik İletişim
Basında Biz Medya Kiti Ekibimiz Blog
BLOG

Köpek Gezdirirken Nelere Dikkat Edilmeli?


Köpeğimizi gezdirirken her şeyin aslında oldukça kolay olduğunu düşünürüz çünkü köpek dostlarımız gezmeyi oldukça seven ve buna ihtiyaç duyan canlılardır. Fakat bir köpeği gezdirmek göründüğü kadar kolay olmayabilir. Köpekleri gezdirirken nelere dikkat edilmeli diyorsanız, detaylı bilgiler yazımızda yer alıyor.

Köpek Gezdirirken Nelere Dikkat Edilmeli?

Eğer bir köpek sahiplendiyseniz veya henüz köpek gezdirme konusunda yeterince deneyimli değilseniz sizler için birkaç ipucu hazırladık. Öncelikle köpeğinizi düzenli olarak yürüyüşe çıkarmanız gerektiği artık biliyorsunuzdur. Köpeğinizi yürüyüşe çıkarttığınızda sürekli olarak aynı rotayı kullanıyorsanız, burada büyük bir hata yapıyorsunuz demektir. Köpek dostlarımız tıpkı biz insanlar gibi daha önce görmedikleri mekanlara ve yollara gitmeyi çok severler. Bunu yaparken hem büyük bir eğlenme hissi hem de büyük bir keşif hissini aynı anda tadarlar. Bu nedenle köpeğinizle düzenli yürüyüş yaparken mümkün olduğunca farklı rotalar belirleyin.

Farklı rotalar demişken köpeğinizin cinsini ve büyüklüğü hesaba katmadan onunla çok uzun yürüyüşlere çıkmanız çok da sağlıklı değildir. Eğer minik bir köpeğiniz varsa onunla uzun yolculuklara çıkmanız köpeğinizi yoracaktır ve zaman içinde yorgunluk, fazla kalori yakmaya bağlı olarak aşırı zayıflama benzeri sorunlar baş gösterecektir. Köpekleri gezdirirken nelere dikkat edilmeli sorusunun da belki de en önemli cevaplarından birisi budur.

Köpek dostunuz ile geziye çıktığınızda, etrafta diğer hayvanların ve insanların olduğunu da unutmayın. Bu nedenle her türlü güvenlik önlemini almak zorundasınız. Tasma da bu güvenlik önlemlerinden en önemlisini oluşturuyor. Köpeğiniz ile gezerken zaman zaman sizlerin de fark ettiği gibi köpek dostlarımız bir nesneye veya bir şeye odaklanabilir ve sonra da o nesneyi izlemeye dalabilir. Eğer buna benzer bir durum yaşarsanız köpeğinizin tasmasını çekiştirmemelisiniz. Köpeğiniz tasmasını çekmeniz onu korkutabilir veya kızdırabilir aynı zamanda onun fiziksel olarak yaralanmasına da neden olabilirsiniz. Eğer tasmanız çok uzunsa, köpeğinizi kontrol etmeniz zor olacaktır bu nedenle daha kısa tasma uzunluğuyla gezmeyi deneyebilirsiniz.

Köpekler yürüyüş esnasında koklamayı çok severler. Köpekleri gezdirirken nelere dikkat edilmeli sorusunun da diğer önemli cevabı burada ortaya çıkmaktadır. Köpeğiniz yürüyüş esnasında size göre her şeyi çok fazla kokluyorsa, sakin olun çünkü bu gayet doğal bir davranış. Köpekler koklayarak yürümediklerinde kendilerine güvenmezler ve tedirgin olurlar, bu nedenle de hareket etmek istemezler. Bu nedenle köpeklerin bir insan gibi havadaki mikroplara ve bakterilere karşı hassas olmadıklarını unutmayın.

Köpeklerinizi gezdirirken yalnızca sizinle ve kendisiyle vakit geçirmesine izin vermek yanlış bir durumdur. Köpek dostlarımız oldukça sosyal canlılar olduklarından dolayı yürüyüş esnasında diğer canlılar ve diğer insanlar ile de etkileşime girmeli, bu onların psikolojik sağlıkları için oldukça önemlidir. Aynı zamanda köpeğiniz sosyalleşirken her zaman sevecen olmak zorunda değildir. Bu durum genelde farklı bir köpek gördüklerinde ortaya çıkar. Köpekler birbirinin etrafında dolanır ve tetikte durarak tehlike varmış gibi davranır. Ama bu durum da evrimsel olarak gayet doğal, köpeklerin kendi aralarında yaptıkları bir tür iletişim bu durum.

Özetlemek gerekirse köpekleri gezdirirken nelere dikkat edilmeli sorusunun cevabı oldukça basittir. Köpeğiniz ile gezerken yeni rotalar keşfetmeli ve onu eğlendirmelisiniz. Gerekirse rota uzunluğunu vs. belirlerken veteriner hekiminize danışabilirsiniz. Köpeğiniz gezerken kaçabilir bu nedenle iyi bir ekipman kullanmalı ve köpeğinize iletişim bilgilerinizi yazmalısınız. Köpeğiniz gezerken dışkısını bırakacağı için yanınızda poşet taşımalı ve çevreye saygılı olmalısınız. Havanın çok sıcak veya çok soğuk olduğu saatlerde yürüyüşe çıkmamalısınız.



Etiketler: Köpek gezdirmek, köpek