× Anasayfa Hakkımızda Kategoriler Premium Üyelik İletişim
Basında Biz Medya Kiti Ekibimiz Blog
BLOG

Köpekler Ne Sıklıkla Beslenmeli?


Köpek bakımında dikkat edilmesi gereken en önemli detaylardan bir tanesi hiç şüphesiz beslenme konusudur. Eğer sizler de bir köpek besliyorsanız ve köpeğinizin öğünlerini nasıl düzenleneceği konusunda tereddütleriniz varsa, bu konuda yapılmış olan çalışmaları sizler için derledik.

Köpekler Ne Sıklıkla Beslenmeli?

By yazımızda köpeğinizin beslenmesi hakkında ele alacağımız konu, köpekler ne sıklıkla beslenmeli sorusu olacaktır. Öncelikle bu konunun hala tartışmaya açık bir konu olduğunu ve köpek besleyen kişilerce sıklıkla tartışıldığını belirtmek isteriz. Bu konuda genel iki kanı vardır. Bunlardan ilki köpeğin beslenme düzeninin, bakıcısı tarafından düzenlenmesi gerektiği ve köpeğin daha sağlıklı ve düzenli bir beslenme düzenine sahip olması gerektiği bakış açısına sahip olanlar. Diğeri ise köpeğin canı istediğinde ona yemek sunulması ve köpeğin doğal taleplerinin karşılanmasıdır.

Peki ya bu düzenlerden hangisi daha doğrudur ve biz sizler için ne öneriyoruz. Öncelike ikinci tip düşünen bir insansanız, büyük bir hata yaptığınızı söylememiz gerekiyor. Köpekler, kendi yemek düzenlerini oluşturabilecek bir bilince tam olarak sahip değiller. Köpekler yapıları gereği sürekli olarak yemek isteyen ve verilen yemeği de yiyebilecek türden canlılardır. Bu nedenle köpeğinizin beslenme düzenini düzenlemek sizin elinizde olmalıdır.

Köpekler ne sıklıkla beslenmeli sorusunun ardından bu soruya ek olarak sorulan birkaç soru ile devam etmek önemlidir. Köpeğinizin beslenme düzenini, köpeğin yaşı ve büyüklüğü, köpeğin yediği mama türü, kaç gün yedi ve metabolik hızı gibi birtakım sorular çok önemlidir.

  1. Köpeğinizin yaşı, beslenme düzeninin belirlenmesinde baz alınması gereken en önemli detaydır. Köpeğinizin yaşına uygun bir beslenme düzeni oldukça önemlidir. Veteriner hekimlere göre yavru köpekler günde 6 ila 7 öğün almalı ve bu öğünler ilerleyen zamanlarda günde 3 ila 4 öğüne kadar düşürülmelidir. Köpeklerin mide yapılarının küçük olmasını da göz önüne alarak, köpeklere yemekleri küçük porsiyonlar halinde vermek gerekmektedir.
  2. Köpeğinizin büyüklüğü de en az yaş kadar önemli bir detaydır. Büyük ırk köpekler bilinenin aksine diğer köpeklere göre daha sık beslenmemelidir. Büyük ırk köpekleri sabah ve akşam olarak iki ana öğünde beslemek çok daha sağlıklı bir tercih olacaktır.
  3. Köpeğinize alacağınız gıdada, köpeğinizin ihtiyaçlarını karşılayacak miktarda protein, karbonhidrat ve yağ olmasına dikkat edin. Her gıda, aynı özellikleri taşımamaktadır.
  4. Köpeğinizi günde ortalama iki öğün ile beslemek oldukça önemlidir.
  5. Köpeğinizin içtiği su, tükettiği yemek kadar önemli bir olgudur. Bu nedenle köpeğinizin suyunu aralıklarla tazeleyin ve temiz su içmesine katkıda bulunun.
  6. Eğer köpeğiniz ile bir yürüyüş yapacaksanız ya da oyun oynayacaksanız, aktiviteden hemen önce beslenmemelidir.
  7. Dikkatsiz bir şekilde beslenen köpeğinizin obezite riski altında olduğunu unutmamanızı hatırlatmak isteriz. Obezite durumuna geçen bir köpek zamnla artan eklem ağrılarının yanında, artan karaciğer sorunları da yaşamaktadır. Obezite yaşayan birçok köpekte cilt problemleri de gözlemlenmektedir.
  8. Köpeğiniz bir obezite problemi ile karşı karşıyaysa bu durumda yapmanız gereken şey, köpeğiniz için tercih ettiğiniz gıdada yer alan selüloz miktarının yüksek olmasıdır. Seüloz, bağırsakların daha rahat çalışmasını sağlayarak, sindirim sisteminin dengesini korur ve köpeğinizde doygunluk hissi yaratır.
  9. Köpeğinizin tükettiği besinlerin kaliteli markalardan, kaliteli malzemelerle imal edildiğine dikkat edin.

Köpek bakıcılığı yapmak isteyenler iş fırsatlarına buradan ulaşabilirler.



Etiketler: Köpekler