× Anasayfa Hakkımızda Kategoriler Premium Üyelik İletişim
Basında Biz Medya Kiti Ekibimiz Blog
BLOG

Papağanlar Sahibini Isırır mı? Kuduza Neden Olur mu? Papağan Isırması Nasıl Engellenir?


Bu makalemizde papağan sahibini ısırır mı, neden ısırır, ısırması kuduza neden olur mu gibi soruların cevaplarını vereceğiz.

Papağanlar sahibini ısırır mı? Evet, papağanlar sahiplerini ısırabilir. Ancak saldırgan kuşlar değildirler. Papağan genellikle oyuncu bir evcil hayvandır ve hiçbir sebep veya provokasyon olmadan insanlara saldırmaz. Küçük ısırıklar oyunun sadece bir parçasıdır ve evcil hayvanınızı korumak için bununla nasıl başa çıkacağınızı bilmeniz gerekir:

Papağanlar Sahibini Isırır mı? Kuduza Neden Olur mu? Papağan Isırması Nasıl Engellenir?
  • Papağan sahibinden dikkat ister ve arzusunu ısırma, kıstırma, tırmalama veya kıyafetleri çekiştirme gibi farklı şekillerde gösterir.
  • Bazı sahipler çok hassastır ve ısırılmaktan kaçınmak isterler. Isırmaktan kaçınmak için kuşunuzla sert oynamayın. Ellerinizle değil oyuncakla oynayın. Uyurken veya yemek yerken ya da kafesten yeni çıkmış ve korkmuş olabileceği zaman papağana yaklaşmayın.
  • Papağan, cilt üzerinde kullanıldığında ağrıya neden olabilecek güçlü bir gagaya sahiptir. Gücünüzü test etmek için papağanın ısırması veya kıstırması doğaldır. Kendilerini güvende hissetmelerine yardımcı olur. Ağrıya neden olmasa bile, kıstırma bazen rahatsız edici olabilir.
  • Evcil hayvanınızı tutarken dikkatli olun, çünkü özellikle yaşamının ilk haftalarında yeni ortama alıştığında size ağrı veya yaralanmaya neden olabilir.
  • Papağan yalnız bırakılırsa depresyona girebilir ve yalnız kalabilir, bu nedenle mümkün olduğunda her zaman ona eşlik edin ve onunla düzenli olarak oynamaya devam edin.
  • Papağanlar çok dikkat gerektirir ve onsuz yaşayamazlar. Çocuğunuza karşı sabırlı ve sabırlı olun. Evcil hayvan ısırmasıyla baş etmenin en iyi yolu olumsuz duygulardan kaçınmaktır.
  • Papağan oyun oynarken veya antrenman sırasında sahibini ısırmamak için iyi eğitilmiş olmalıdır. Uygun bir tutuş için papağan, tek ayak üzerinde sallanmamalı veya ayakta durmamalı, iki ayağı da gevşek bir şekilde yerde olmalı ve kanatlar vücudun yan tarafında gevşek olmalıdır.

Papağan Isırması Nasıl Engellenir?



Papağanlar, çok keskin dişleri ve gagaları olan oldukça büyük kuşlardır ve bu da bir insanın yaralanmasına neden olabilir. Size herhangi bir şekilde zarar vermeye çalışıp çalışmadığını anlamak için papağanla nasıl iletişim kuracağınızı bilmek çok önemlidir. Önleme konusunda herhangi bir adım atmadan önce papağanın sizi neden ısırdığını da anlamalısınız.

İnsanların bir kuşun kendilerine saldırmasını önlemek için yiyecek spreyleri püskürtmek veya kuşu ürkütebilecek parlak ışıklar üretmek gibi yaptıkları farklı şeyler vardır. Herhangi bir papağan sizi ısırdığında yapılacak en önemli şey papağanla birlikte olmamaktır. Papağan hareketlerinizden etkileniyorsa, koruyucu giysiler giymek gibi önlemler alarak hazırlıklı olun.

Saldırı durumunda papağanın kanatlarını veya tüylerini almaya çalışmak çok tehlikelidir çünkü bu, papağanın tutuşundan kurtulmasına neden olabilir. Herhangi bir kuş türü tarafından ısırılır veya çizilirseniz, onu yaklaşık on dakika boyunca sabun ve suyla yıkamak en iyisidir. Daha sonra üzerine antibiyotikli bir krem ​​ya da bandaj sürün ki daha hızlı iyileşsin. Hakkında çok fazla bilgiye sahip değilseniz, bir kuşa bakmak söz konusu olduğunda bir profesyonel kiralamak en iyisidir. Papağan bakımı, köpek veya kedi bakımına benzemez. Papağan ısırıkları, kuş sizi sevse bile sıklıkla meydana gelir, bu nedenle onlarla düzgün bir şekilde başa çıkmak için çok fazla araştırma ve anlayış gerektirir. Bir papağan tarafından ısırıldıysanız, yaşamı tehdit eden durumlara yol açabileceğinden derhal veterinerden yardım isteyin.

Papağan Isırması Kuduza Neden Olur mu?

Papağan ısırığından kuduz bulaşır mı? Hayır, bir kuş asla kuduz virüsünü taşıyamaz çünkü kuşlar memeli değildir ve virüsü yalnızca memeliler taşıyabilir. İnsanlarda kuduza bir kuşun neden olabileceğine dair hiçbir kanıt yoktur. Bu bilgi, evcil hayvan sahipleri ve bazen veterinerler tarafından yaygın olarak yanlış tanıtılmaktadır. Bununla birlikte, vahşi hayvanlarda ve diğer türlerde kuduz olduğunda, ısırıklardan veya çiziklerden bulaşma riski hala vardır.

Kuduz, semptomların ortaya çıkmasını önlemek için hızla tedavi edilmesi gereken ölümcül bir virüstür. Genellikle bir köpek veya kedinin ısırması ile bulaşır, ancak bazı kişilerde tükürük veya idrar yoluyla da bulaşabilir. Papağanınız kuduz bulaştıramasa da hastalık evcil hayvanınız için ölümcül olabilir. En iyi koruma, vahşi hayvanlarla ve kuduza bulaşabilecek diğer türlerle temastan kaçınmaktır. Kokarcalar ve rakunlar da dâhil olmak üzere kuduz hayvanların genellikle yiyecek veya barınak için insanları aradıkları bilinmektedir.



Etiketler: Papağan Isırması Kuduza Neden Olur mu?, Papağan Isırması Nasıl Engellenir?