× Anasayfa Hakkımızda Kategoriler Premium Üyelik İletişim
Basında Biz Medya Kiti Ekibimiz Blog
BLOG

Kaybolan Köpek Geri Gelir mi? Köpeğimi Nasıl Bulabilirim?


Köpek kaybolma olayları herkesi üzen türden olaylardır. Onlarla uzun zaman vakit geçirdiğimiz köpek dostlarımız bazen bizi ansızın terk edebilirler, benzeri olaylarda akla hep aynı soru gelmektedir; kaybolan köpek geri gelir mi?

Kaybolan Köpek Geri Gelir mi? Köpeğimi Nasıl Bulabilirim?

İşin bilimsel kökenine inerek olaya başlayabiliriz. Esasında evimizde beslediğimiz tüm evcil hayvanların evlerine geri dönme yetenekleri vardır. Bu canlılar ister birkaç metre isterseniz de birkaç km ötede kaybolsun, gerekli koşullara sahip olduklarında evlerini rahatça bulabilirler. Özellikle köpekler ve kedilerde bir tür doğal navigasyon vardır. Sevimli dostlarımızın dünyayı algılama biçimleri bizden farklı olduğu için dünyadaki mekanları da kodlama yetenekleri bizden çok daha farklı ve çok daha gelişmiş durumdadır. Bazen haberlerde de okuyabileceğimiz gibi onlarca kilometre ötede kaybolan köpekler veya kediler bir yolunu bulup evlerine dönmeyi başarmışlardır. Bazı örneklerde bu durum 20 kilometre gibi ciddi uzaklıklara kadar varmaktadır. Bu nedenle kaybolan köpek geri gelir mi? Sorusunun cevabı esasında “evet şeklinde olacaktır.

Gören Duyan'a ilan gönder

Kedi, köpek gibi canlı dostlarımız türlerine özgü bir şekilde gelişen ve evrilen biyolojik yapıları nedeniyle dünyayı çok daha farklı bir şekilde kodlar ve bu kodlamalar onların doğada daha kolay yollarını bulmalarına yardımcı olur. Yön bulma kabiliyetlerinin tam olarak nasıl geliştiğini bilemesek de yapılan araştırmalara göre bazı canlılar güneş, ay ve yıldızları takip ederek evlerini bulurken bazıları da dünyadaki manyetik enerjiyi algılayarak bulabiliyorlar.

Kaybolan Köpek Geri Gelir mi?

Az önce bahsettiğimiz biyolojik farklılığını iyi kullanabilen köpek dostlarımız, bu yeteneklerini kullanırken genelde burunlarına güvenirler. Kaybolan köpekler evlerini ararken gitmek istedikleri kokuyu takip ederler. Gelişmiş bir koklama yeteneğine sahip olan köpek dostlarımız bu kokuyu iyi bir şekilde analiz edebiliyor ve takip edebiliyor.

 Kaybolan Köpek Eve Nasıl Geri Döner?

Bu durum kedilerde ise biraz daha farklı. Kedi dostlarımız manyetik alan algılama konusunda oldukça gelişmiştir. Kediler dünyanın manyetik alanını kolaylıkla algılayabiliyor ve esasında hiç kaybolmuyorlar. Bir kedi, her an nerede olduğunu çok iyi şekilde bilmektedir. Bu durumla karşılaştığınız en iyi örnek, kedinizin veterinere gitmek istemediği anlarda hissedilebiliyor.

Köpeğim Kaybolursa Ne Yapmalıyım?

Eğer köpeğiniz kaybolduysa ilk önce gerçekten sakin olmalısınız. Evet, köpeğinizin kaybolması durumu oldukça endişe verici ve üzücüdür. Ama az önce yanıtladığımız kaybolan köpek geri gelir mi? Sorusundan da hareketle moralinizi yüksek tutabilirsiniz. Çünkü köpeğiniz çok sevdiği evine mutlaka geri dönecektir. Bu tür kaybolma durumlarında köpeğimizi bulmayı hızlandırmak için yalnızca birtakım şeyler yapmalıyız.

Gören Duyan'a ilan gönder

Bu tür bir olayda yapmanız gereken ilk şey köpeğinizin nereye gideceğini düşünerek yakın ve bilindik yerleri kontrol etmelisiniz. Apartmanlar, parklar, bahçeler, bodrum katları, komşu evleri ve benzeri yerleri kontrol etmek oldukça önemlidir.

Kaybolan Köpek İlanı Nasıl Verilir?

Aramayı hızlandırmak için internetin ve sosyal medyanın gücüyle diğer insanlardan da yardım istemek oldukça basit ve ücretsiz. Gören Duyan sitesini kullanarak kayıp köpek ilanı vermek oldukça basit ve tamamen ücretsiz. Gören Duyan aracılığıyla yayınladığınız ücretsiz yayınlar hızlı bir şekilde çeşitli sosyal medya platformlarında ve web sitesinde on binlerce insana ulaştırılır. Unutmayın tek başınıza yapacağınız aramaya ek olarak diğer insanlardan da yardım almak süreci hızlandırabilir.

Benzeri bir kayıp ilanını yerelde yayınlayabilirsiniz ve yereldekilerden yardım isteyebilirsiniz. Örneğin bir el ilanı, duvarlara veya direklere asılmış ilanlardan yararlanabilirsiniz. Bu konuda sizlere yardımcı bir rehber niteliğinde olacak Kayıp İlanı Nasıl Verilir, İlan Vermek Neden Önemlidir? Yazımızda oldukça detayı bir kayıp ilanı hazırlama, kayıp ilanı neden önemlidir, kayıp ilanı nasıl verilir gibi konulara değinmiştik. Bir kayıp ilanı oluşturmadan önce yazımızı mutlaka incelemelisiniz.

Gören Duyan'a ilan gönder

Köpeğinizi Ararken Neler Yapmalısınız?

Unutmayın kaybolan köpek eve gelir mi sorusunun cevabı her ne kadar zaman geçerse geçsin, evet olacaktır. Köpek dostunuzun başına olumsuz bir şey gelmediği sürece köpek dostumuz sizin izinizi sürecektir ve sizi unutmayacaktır.

Köpeğinizi ararken mutlaka ismini söyleyerek onu aramalısınız. Belirli aralıklarla köpeğinizin sesini kısmen de olsa bağırarak söylemelisiniz. Köpeğiniz sizin sesinizi duyunca büyük ihtimalle sesli bir geri dönüt yapacaktır ve sesinizi takip edecektir. Sesinizi takip edebilecek bir durumda değilse sesini size duyurmak için büyük çaba gösterecektir.

Evin Etrafına Köpeğinizin Sizi Bulmasını Kolaylaştıracak Eşyalar Koyun

Köpeğinizi aradığınız bir noktada, siz gelmeden önce veya siz geldikten sonra köpeğiniz orayı ziyaret edebilir. Bu nedenle evinizin yakınlarına köpeğinize sizi ve evinizi hatırlatacak kokulu eşyalar eklemeniz işe yarayabilir. Köpeklerin güçlü koku duyuları olduğunu da işin içine katarsak, köpekler bu kokuyu hissettikleri an size çok daha yakın olabilir.

Yerel Derneklerden Yardım Alın

Az önce bahsettiğimiz gibi sosyal medya ve internet aracılığıyla diğer insanlardan da yardım almalısınız. Diğer insanlardan yardım almanın farklı bir yolu ise yereldeki hayvan kurtarma ekipleri ve hayvan kurtarma derneklerinden yardım almaktır. Bunun için yerelinizdeki sayfalarda arayarak bu ekipleri bulabilir veya en yakın veterinerden yardım alabilirsiniz.

Gören Duyan'a ilan gönder

Kayıp İlanlarına Ödül Ekleyebilirsiniz

Vermiş olduğunuz kayıp ilanlarına iyi bir ödül ekleyerek, insanların köpeğinizi daha çok aramasını teşvik edebilirsiniz. Kayıp ilanlarına ödül ekleme olayı bazen gerçekten de işe yaramaktadır. Bu nedenle bütçenizin el verdiği kadarıyla kayıp ilanlarına ödül eklemenizi tavsiye ederiz.

Kaybolan köpek geri gelir mi? Sorusuna yazı boyunca aslında birçok cevap verdik. Özetle, evet kayıp köpek eve geri gelir. Bunun gerçekleşmesi bazen bir saat alsa da bazen günler alabilir. Bunu bilmenin hiçbir yolu yoktur. Köpekler doğada tek başına yaşayabilen, güçlü canlılardır. Yereldeki insanların yardımıyla da köpeğiniz hayatta kalabilir, unutmayın dünyada hala iyi insanlar var.



Etiketler: Kaybolan köpek geri gelir mi?, Köpeğimi Nasıl Bulabilirim?